Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Waar andere ondernemingen hun kunsten vertonen op industrieterreinen of op kantoorparken vindt onze dienstverlening voornamelijk plaats op de openbare weg. Aangezien we trots zijn op het vakmanschap, kan en mag iedereen zien wat we aan het doen zijn. Helaas voelt men zich wel eens nietig naast zo’n grote truck en wellicht geïntimideerd als de chauffeur zijn wagen in een nauwe straat heeft geparkeerd waarmee de weg tijdelijk is geblokkeerd. Dan verbruikt zo’n vrachtwagen ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid brandstof en is verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2- en roetuitstoot waardoor de transportbranche zich al snel in die kwetsbare hoek bevindt. Wij zijn ons bewust van hetgeen we de maatschappij mee belasten maar ook zijn we op de hoogte van de onmisbare rol welke wij binnen deze maatschappij vervullen. Want zonder transport staat alles stil.

Duurzame oplossingen

Dagelijks zijn meer dan 140 trekkende eenheden onderweg om de meest uiteenlopende zendingen op tijd en zonder schade op de plaats van bestemming te krijgen. Daarbij worden telkens weer beslissingen genomen waarbij verspilling wordt voorkomen. Ladingstromen worden gecombineerd in grootvolume wagens en ritten worden zoveel mogelijk buiten de files gepland. Binnen de organisatie blijven we streven naar duurzame oplossingen welke liggen in kleine zaken zoals het wassen van wagens met hemelwater en verspilling van papier wordt voorkomen door ditalisering van processen. Daarnaast de grotere projecten zoals het voortdurend bijscholen van medewerkers en opleiden van leerlingen zodat deze betrokken blijven bij de organisatie maar ook de maatschappij waar zij deel van uit maken.

Innovatieve concepten

Duurzaamheid houdt in dat wij voortdurend innovatieve logistieke concepten ontwikkelen om het bedrijfseconomische aspect in harmonie te laten zijn met de aandacht voor de mens en het milieu. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheden en zullen deze dan ook nemen als het gaat om behoud van de omgeving waarin we ons begeven zodat we deze in een betere staat kunnen doorgeven aan de volgende generaties. Hieronder onze deelnemingen en genomen maatregelen waarbij Van der Werff Logistics haar bijdrage aan duurzaamheid uitdraagt.

Download hier ons MVO beleid.