Interview: Eeuwe de Boer

Rubriek
Onze helden op de weg  

 

 

 


Naam: Eeuwe de Boer 
Leeftijd: 40 

In dienst sinds: 2016

Goedenavond Eeuwe!
Wat fijn dat jij, ondanks dat je het momenteel erg druk hebt, tijd kon maken voor dit interview. Waarom heb jij het eigenlijk zo druk?
Dat komt door een ontzettende harde groei binnen ons bedrijf. Er is meer werk en er zijn meer klanten. De corona heeft er ook mee uit te staan. Er zijn meer mensen thuis en dat feit zorgt ervoor dat er mensen thuis aan de slag gaan aan hun woning.

Daarnaast is mijn naaste collega planner Misha momenteel op vakantie.

Zoals je weet zoeken wij vanwege die oplopende werkdruk, bij Van der Werff Logistics, een transportplanner. Ook jij vervult deze functie en daarover kom ik graag meer te weten!

Voordat we over het werk als planner beginnen wil ik ook wel graag weten: Eeuwe wat is jouw achtergrond? Wat deed je voordat je transportplanner werd bij Van der Werff?
Ik heb voor een ander bedrijf in Heeg gewerkt als chauffeur (5 jaar), vervolgens heb ik daar gewerkt in het warehouse (5 jaar.) En bij dat bedrijf heb ik ook vier jaar in de planning gewerkt.

En waarom koos je na die baan voor Van der Werff als werkgever?
Via een vriend van me hoorde ik dat ze bij Van der Werff zoekende waren. Ik heb toen een mailtje gestuurd naar Van der Werff. De dag erna werd ik gebeld door Mirjam en zijn we met elkaar in gesprek gegaan.

Bijkomende voordeel om bij Van der Werff aan de slag te gaan was voor mij persoonlijk dat het dichter bij huis was. En daarbij was het een vrij nieuwe functie, omdat ze net een van der bedrijf hadden overgenomen. Dus de functie was destijds een soort van klein bedrijfje binnen een bedrijf. Waar ik veel zelfstandig mocht doen. Ik deed alles zelf.    

Nu is Van der Werff groeiende, ziet deze baan er nu nog zo uit als toen?
Omdat wij nu zo groeien is het zaak dat wij, als medewerkers, een eigen taak krijgen binnen de planning. Het takenpakket is dus iets minder uitgebreid, omdat het door de groei niet meer mogelijk is om als 1 of 2 personen alles zelf te organiseren. Je krijgt dus een minder uitgebreide, maar wel groeiende taak.  

En nu het belangrijkste voor de lezer: Wat doe jij nu eigenlijk precies? Hoe ziet een dag eruit voor jou?
Misha en ik wisselen onze taken af. We optimaliseren de ritten en sturen chauffeurs aan. Ook vormen we het aanspreekpunt voor de chauffeurs. De ene dag doe ik de afhaal planning, de andere dag de uitgaande planning.

Dus een van ons regelt dat alles opgehaald wordt bij onze klanten (die producten kunnen van alles zijn, dat is zeer uiteenlopend.) Die goederen worden vervolgens naar het depot in Elshout (Zuiden) gebracht. Daar worden de producten gelost en heringedeeld. Dat herindelen en efficiënte ritten plannen voor de volgende dag, dat doet de uitgaande planner. 

Duidelijke taal! Plan jij het transport voor heel Van der Werff of alleen het Zuiden/Noorden?
Misha en ik plannen het Zuiden. Het Zuiden functioneert als ware als een depot voor ons, dat ervoor zorgt dat er minder KM gereden hoeven te worden, wat weer kostenbesparend en duurzaam werkt. Natuurlijk zien wij de chauffeurs uit het Zuiden ook gewoon hier in het Noorden, aangezien ze in de transport werken!

Oh Ja, logisch natuurlijk!
Stel je moet je werk omschrijven in drie woorden, welke drie woorden kies je dan?
Uitdagend, gezellig en afwisselend.

En stel ik word jouw nieuwe collega, op welke wijze word ik dan ingewerkt?
In principe ga je bij iemand zitten en dat kan om en om zijn. De ene keer kijk je met de ene planner mee, de andere dag met de ander. Het ligt er ook aan met wie je beter klikt. We kijken naar hoe het voelt en wat het meest passend is.

Ook ligt het eraan wat voor werk er ligt en hoeveel tijd er beschikbaar is, het varieert dus echt per dag. Maar je wordt goed begeleid. 

Welke eigenschappen zijn volgens jou onmisbaar in jouw functie?
Je moet snel kunnen schakelen, je moet probleemgericht kunnen werken. Je moet chauffeurs aan kunnen sturen. En om ervoor te zorgen dat je dat goed lopend krijgt, moet je wel hart voor de zaak hebben.

Het is daarnaast belangrijk dat je goed met klanten om kunt gaan. Je moet kwaliteit kunnen leveren vanuit jezelf.

En wij houden wel van een grapje op de werkvloer, humor is ook een belangrijke eigenschap! 

Een grapje erbij is altijd leuk!
Voor mensen die bang zijn dat je veel achter een beeldscherm komt te zitten bij dit beroep. Is dat een feit of een fabel?
Dat is een feit, het is een kantoorbaan. Daar moet je tegen kunnen.

Wat vind jij de meer lastige/uitdagende aspecten van je beroep?
Ik vind eigenlijk niks écht moeilijk. Ik kom wel uit een generatie die nét niet met computers is opgegroeid, dus als er iets nieuws op de computer moet gebeuren is dat soms wel eens een ding. Maar dan helpen mijn collega’s graag.  

En daar tegenover, wat vind jij het leukste aan jouw baan?
Waar wij zitten, hebben wij een hele leuke, gezellige ploeg. We zitten met Esther, Misha, Jaap, Albert en ik. De planners en customer service. De sfeer is gezellig, we zijn altijd in voor een grapje, iedereen is behulpzaam, niemand laat je zitten. We zijn echt een team.

Hoe ben jij op de werkvloer Eeuwe?
Ik ben een chaoot. Eigenlijk zijn planners dat over het algemeen wel een beetje, dat zit in onze genen haha. Ik ben druk en aanwezig. Ik vlieg voor iedereen, ik zorg dat alles doorgaat.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die dit lezen en toch nog twijfelen om te solliciteren?
Je kan altijd een meeloopdag aanvragen als je twijfelt. Zo kun je ervaren wat het beroep inhoudt in de praktijk. Voor een meeloopdag staan wij zeker open! Dan kun jij voelen of het wat voor je is en kunnen we meteen kijken of we een klik met elkaar hebben!

Dat is een goede tip. Bedankt Eeuwe, voor je tijd. Heb je nog dingen gemist in dit interview die je wilt delen met de lezers?

Ik ben blij met Van der Werff als werkgever. Je hebt hier korte lijnen met de leidinggevenden. Theo van der Werff heeft de deur altijd voor je openstaan. Ze geven je hier kansen, je laten je gaan (zelf beslissingen maken), ze zijn het vaak met je eens als je zelf een (goed) idee hebt. En als je wat vraagt, dan wordt er wat mee gedaan.

Dat zijn mooie afsluitende woorden. Lijkt het jou een uitdaging om Eeuwe zijn nieuwe collega te worden?

Stuur dan je motivatiebrief en CV rechtstreeks naar Mirjam (via mirjam@vdwerff.nl) of lees eerst de originele vacature nog even door via: https://vdwerff.nl/transportplanner/#more-2573

Ik kan je wel vast verklappen: Je kunt, naast het serieuze werk, in ieder geval veel met Eeuwe lachen! Een fijne, hardwerkende, loyale collega, die Eeuwe.